Zes redenen waarom Curacao nog steeds het perfecte vakantie eiland is

Als Nederlanders zijn we al jaren bekend met Curacao als vakantiebestemming en velen van ons zijn er al geweest. Bezoekers die terugkeren zullen bevestigen dat het eiland blijft prikkelen en verbazen. Maar wat is dat toch dat Curacao al die tijd het perfecte vakantie eiland blijft?

Curacao heeft uitstekend weer

Ben je ooit op vakantie gegaan naar een tropische bestemming en had je last van tropische stormen en regenbuien? Door de ligging van Curacao buiten de ‘hurricane belt’ is het overwegend droog, zonnig en wordt het niet te warme door een verkoelende bries. Eerlijk is eerlijk; Ook op Curacao komen soms tropische orkanen voor, maar veel minder dan op de andere Caribische eilanden.

Curacao heeft enkele van ‘s werelds beste duik­ en snorkel spots

Het eiland bover water prachtig, maar onderwater ligt een wereld op je te wachten die mogelijk nog mooier is! Curacao is niet voor niets gekozen tot een van vijf beste duiklocaties ter wereld. Het grote voordeel van Curacao is dat je geen lange boottrips hoeft te maken om bij de duik en snorkellocaties te komen. De meeste kun je eenvoudig bereiken vanaf het strand. Snorkel­setje mee en genieten maar!

Curacao heeft de mooiste hoofdstad van de Caribische eilanden

Willemstad is een mix van Amsterdamse grachtenpanden in alle kleuren van de regenboog, pittoresque straatjes, prachtige tropsiche begroeiing en vriendelijke bewoners. Het is een stad met een ontzettend rijke geschiedenis en dat voel je als je er rond loopt. Je kunt er heerlijk eten en tot rust komen op een van de vele terrasjes. En om het allemaal nog mooier te maken wat betreft winkelen is Willemstad ook een topbestemming!

Curacao heeft prachtige tropsiche stranden

In tegenstelling tot andere Caribische eilanden heeft Curacao geen langgerekte stranden. Wat de stranden van Curacao zo bijzonder maakt, is dat ze in kleine baaitjes liggen. Er zijn maarliefst 38 stranden en er is voor ieder wat wils; een rustig strand voor een familie en zelfs een strand waar je kunt golfsurfen.

Curacao heeft twee Nationale parken

Het mooie van Curacao, is dat het niet uitsluitend om zon, zee en strand gaat. Een bezoek aan een van de twee Nationale parken is een van de dingen die je absoluut niet mag missen. In Christoffel National Park vind je verschillende wandelingen, van makkelijk tot moeilijk. Oog in oog komen te staan met een grote leguaan is onvermijdelijk, het wemelt hier van deze prachtige dieren!

Curacao heeft huurauto’s die spotgoedkoop zijn

De autoverhuurvoorzieningen op het eiland zijn van uitstekende kwaliteit. Vrijwel elke internationale verhuurder heeft er een vestiging en dat heeft als gevolg dat de concurrentie groot is. Hierdoor zijn de prijzen zeer laag en het is dan ook van harte aan te raden om een er een gedeelte van je vakantie met de auto op uit te gaan. Een huurauto is een must om de mooiste plekken en stranden van het eiland te verkennen.

Kijk hier om te ontdekken wat op dit moment de goedkoopste verhuurders zijn: Auto huren op CuracaoComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.