Sydney-Opera-House

De Leukste Bestemmingen in Oceanië

Hou jij van avontuur en verre reizen, maar wil je toch reizen met al het comfort van de westerse wereld? Dan is Oceanië wellicht de bestemming voor jou! Oceanië bestaat uit het Australische continent en een groot aantal eilanden tussen de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Je vindt er onder andere Australië en Nieuw Zeeland, maar ook Samoa, Fiji, Vanuata en andere eilandstaten. Oceanië biedt zo verschillende mogelijkheden voor het plannen van een onvergetelijke reis. Wij hebben de mooiste in Oceanië voor je op een rijtje gezet.

1) Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land waar de natuur overheerst: van lange bergketens en indrukwekkende gletsjers tot prachtige regenwouden en bijzondere loopvogels; Nieuw-Zeeland is dé bestemming voor natuurliefhebbers. Daarnaast kan je er ook als adrenalinejunkie je hart ophalen: het land is namelijk de geboorteplaats van bungy jumping, en je kan er skiën, raften, skydiven en nog veel meer. Waar op het Noordereiland grote steden worden afgewisseld met mooie natuurparken, zal je op het Zuidereiland volledig ondergedompeld worden in de ongerepte natuur. Om meer over Nieuw-Zeeland te lezen raden wij je de Travel Guide New Zealand aan.

2) Fiji

Welkom in het paradijs! Fiji belooft reizigers zon, stand, zee en ongerepte natuur. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilandjes. Hoewel veel van die eilandjes onbewoond zijn, kan je er toch naar toe. Dus klinkt rondlopen op een onbewoond eiland als een droom voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres! Veel reizigers combineren hun reis naar Fiji met een bezoekjes aan Nieuw-Zeeland of Australië, maar als je optimaal van de eilanden wil genieten kan je natuurlijk ook meteen doorvliegen. Om makkelijk van eiland naar eiland te reizen kan je gebruik maken van een “island hopper”-dienst.

3) Australië

Een rondreis door Australië maken gebeurd niet over een nacht: de meeste Australische steden liggen honderden kilometers uit elkaar, en afstanden worden er heel anders beleeft dan in Nederland. Voor een Australiër is een bezoekje aan vrienden die 200 kilometer verderop wonen “om de hoek”! Het grote land heeft bijzonder veel te bieden voor reizigers. In de eerste plaats is het dierenleven in Australië ongekend: denk aan kangoeroes, koala’s, wombats, bultruggen, en meer. Daarnaast gaat er niets boven een wandeltocht door de ongerepte Outback, en kan je in Melbourne altijd terecht voor een hip dinertje. Om meer over Australië te weten te komen raden wij je deze uitgebreide Travel Guide Australia aan.

4) Samoa

Samoa is een van de meest afgelegen plekken op aarde. Weinig toeristen bereiken de prachtige stranden van de eilanden, wat beschouwd wordt als het hart van Polynesië. Dat maakt het de ultieme reisbestemming voor reizigers die zich even willen afzonderen van de moderne wereld. Bijzonder is dat de Samoa-eilanden opgedeeld zijn in twee landen: Samoa en Amerikaans-Samoa. Meer dan tweehonderd jaar lang was Samoa het land waar het laatste Nieuwjaar werd gevierd. In 2011 werd echter besloten over te stappen van de oostelijke naar de westelijke kant van de datumgrens. Dat betekent dat een reisje van Samoa naar Amerikaans-Samoa nu meer dan 24 uur kost…

Welke bestemming heeft jou voorkeur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *