Met de auto op vakantie kan dat nog?

Nu het door Covid-19 niet meer zo’n goed idee is om naar Spanje of Portugal te vliegen voor een korte zonvakantie trekken wij Nederlanders er vaker even tussenuit met de auto. Er zijn namelijk een heleboel geweldige regio’s en streken dichtbij huis die je makkelijk met de wagen kan verkennen. Van het boeken van een Airbnb tot het gebruiken van een Smartkey, dit zijn de beste tips om in deze woelige tijden toch op vakantie te gaan met de auto!

Boek een Airbnb 

Heel wat mensen kiezen er de dag van vandaag voor om een Airbnb te boeken wanneer ze op staycation gaan. Zo kan je namelijk zelf koken en hoef je niet altijd naar een druk restaurant in de buurt of een ontbijtbuffet in het hotel. 

Boek tickets op voorhand 

Wil jij graag met je familie naar een leuk pretpark of misschien wel naar een museum? Boek jouw tickets dan zeker op voorhand. Heel wat plaatsen vaardigen nu enkel online tickets uit. Op die manier kunnen ze zelf onder controle houden hoe druk het is en hoeveel personen er maximaal in het museum of het pretpark zijn. Wees dus voorbereid en boek alles op voorhand. 

Stop extra maskers in je handschoenenkastje 

Het is erg belangrijk dat we op gepaste tijden een masker dragen. Zorg er dan ook voor dat je altijd extra maskers bij hebt voor jou en je familie wanneer je met de auto op vakantie gaat. Stop eventueel een groot pak maskers in het handschoenenkastje zodat je altijd maskers bij de hand hebt – ook wanneer je het jouwe thuis vergeten bent. In landen zoals Frankrijk en België kunnen er namelijk heel andere wetten en regels gelden rond het dragen van mondmaskers. Wat ons naar het vierde punt brengt – 

Check de lokale, regionale en nationale wetten rond het dragen van een masker 

Vooraleer je met de wagen naar Duitsland, België of Frankrijk rijdt wil je natuurlijk ook even de lokale en nationale wetten rond het dragen van een masker opzoeken. Op die manier kan je makkelijk boetes ontwijken en op een goede en veilige manier met jouw familie genieten van een mooie autovakantie. 

De smart key to a corona free society

Met de auto op reis gaan wil ook zeggen dat je heel wat nieuwe plaatsen bezoekt en dingen aanraakt. Gebruik dan ook een smartkey om ervoor te zorgen dat jij je deuren en auto minder moet aanraken. Zo kan jij jouw trip met de auto gezonder en veiliger maken voor jou en je familie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *