met een camper reizen

Reizen met de camper? Dit moet je weten

Het is steeds populairder geworden: reizen met de camper. Maar, hoe weet je of het wel echt wat voor jou is? In dit blog zetten we voor je op een rijtje wat je moet weten voor je op pad gaat. Wil je bijvoorbeeld een camper kopen of camper huren? En wat zijn daar dan de voor- en nadelen van? We zetten het voor je op een rijtje. 

Korte of lange vakantie met de camper 

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of je een korte of lange vakantie met de camper wil gaan ondernemen. Afhankelijk daarvan kun je ook makkelijker bepalen of je een camper wil gaan kopen of huren. Wanneer je nog nooit eerder met de camper op pad bent geweest raden we je aan eerst een camper te huren zodat je kunt zien of het camperleven of vanlife wat voor je is. Er zit namelijk ook een groot verschil in type campers.

Voordelen reizen met de camper

De voordelen van een vakantie met de camper zijn er voldoende! Ten opzichte van een vakantie met de tent biedt het natuurlijk een stuk meer luxe. Je hebt altijd je eigen huisje bij de hand met daarin de mogelijkheid om te koken en soms zelfs ook een badkamer. Je bent dus niet (altijd) afhankelijk van een camping maar kan ook een paar dagen ‘off grid’ staan. Een bijkomend voordeel daarbij is dat je je eigen ‘achtertuin’ kunt uitzoeken en op de mooiste plekken kunt staan. Reizen met de camper kan dan ook een stuk voordeliger zijn dan welke vorm van vakantie dan ook.

Nadelen reizen met de camper

En zoals wel vaker gezegd wordt: elk voordeel heeft z’n nadeel en dat geldt ook voor het reizen met de camper. Het ‘off grid’ brengt ook een hoop gedoe met zich mee. Want het regelen van de juiste faciliteiten kost een hoop tijd en vergt ook wat uitzoekwerk. Gelukkig bestaan er handige apps waar je bijvoorbeeld op kunt vinden waar een waterpunt of een loospunt voor het chemisch toilet te vinden is. En ja, die ‘achtertuin’ uitzoeken klinkt heel romantisch, maar uiteraard sta je ook vaak genoeg op een saaie parkeerplaats of camperplaats omringd met andere camperaars. 

Camper kopen

Wanneer je een camper wil gaan kopen kun je natuurlijk kiezen voor een camper die alle faciliteiten biedt en zeer volledig is. Deze campers zijn vaak ook een stuk duurder en groter. Het type reis dat je maakt met deze camper is dan ook anders dan met bijvoorbeeld een camperbusje. Camperbusjes zijn over het algemeen wat kleiner en daardoor flexibeler en kunnen op meer afgelegen plekken komen. Het nadeel hiervan is dat het busje vaak zelf nog omgebouwd moet worden (wat natuurlijk ook een voordeel kan zijn, want je kunt je eigen wensen toepassen) en daardoor vaak iets minder luxe te bieden heeft. Om de aanschafkosten van een camper er uit te halen, moet je toch wel een hele lange reis of veel vakanties met de camper doorbrengen. Vooral aan te raden dus als je zeker weet dat het camperleven jou bevalt.

Camper huren

Een camper huren is dan ook een fijnere optie voor de beginners. Ook hierin zijn allerlei opties te vinden. Je kunt bij officiële bedrijven luxe en uitgebreide campers huren, maar je kunt uiteraard ook particulier bijvoorbeeld een camperbusje bij iemand huren. Voor ieder wat wils! De kosten zijn daardoor in verhouding een stuk goedkoper voor een eenmalige reis met de camper. Een ander voordeel: mocht er wat met de camper zijn, dan regelt het verhuurbedrijf de schade hiervan. Je beschikt hoe dan ook over een up-to-date camper. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *