Wandelvakantie? Drie bestemmingen

Wandelvakanties zijn all lang niet meer alleen voor stoffige types met grote wandelschoenen en een eeuwige drang om ieder weekend te gaan wandelen. Steeds meer mensen trekken de wandelschoenen aan en trekken erop uit voor een ontspannen wandelvakantie. Dat kan gewoon in eigen land, maar je kunt ook naar het buitenland om te gaan wandelen. Dit zijn sommige van de mooiste bestemmingen voor jouw wandelvakantie. 

Frankrijk 

Dankzij de uitgestrekte, gevarieerde steden en landschappen is Frankrijk een uitstekende bestemming voor wandelavonturen, met een breed scala aan routes voor outdoor enthousiastelingen om van te genieten. Van uitdagende bergtochten over de spectaculaire besneeuwde Mont Blanc, tot de levendige en kleurrijke tuinen van de Franse Rivièra, wandelvakanties in Frankrijk zijn er voor elke wandelaar.Een wandelvakantie in Frankrijk is bovendien niet zo ver. 

Oostenrijk 

Waar landelijke rust en unieke natuur elkaar ontmoeten; ga eens wandelen in Oostenrijk. Schilderachtige meren- en alpenlandschappen langs de vele wandelpaden en bergtochten zijn te bewonderen en de heerlijke traditionele keuken verwent de smaakpapillen – dit is waarschijnlijk de perfecte bestemming voor een gezonde en actieve vakantie. Voor velen is het een thuis, voor anderen een droomlocatie – Oostenrijk, met al zijn schoonheid, biedt zijn inwoners en bezoekers datgene waar ze van dromen in een actieve vakantie. Individueel wandelen ver weg van de drukte en de mogelijkheid om op elk moment te reizen zonder lang te hoeven plannen. Een wandelvakantie in Oostenrijk is immers makkelijk te organiseren. Stap in de auto of in de trein, boek de hutten en auf geht’s! 

Vietnam 

Dit is een geen wandelvakantie, maar een heuze trekking. Sapa ligt in de provincie Lào Cai van Vietnam en is een regio die bezoekers uit de hele wereld trekt. De stad ligt op de zijkant van een van de vele bergen in de enorme Hoàng Liên Son bergketen en kijkt uit over de vallei eronder. De bodem van de vallei is gevuld met rijstterrassen die van heldergroen naar geel verkleuren, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u de stad bezoekt. Wandelen is de beste manier om de regio van Sapa, Vietnam te verkennen. Sapa trekking is ook geschikt voor beginners en backpackers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *