Stap op je e-bike: De mooiste routes van de Utrechtse Heuvelrug

Als er een regio is die zich leent voor prachtige tochten op de fiets dan is het de Utrechtse Heuvelrug wel. Deze gemeente, gelegen in het midden van ons land, bestaat uit diverse gemeenten waaronder Driebergen-Rijsenburg, Doorn en Maarn. Wanneer je kiest voor een langere afstand dan is het prettig om de rit te maken op een elektrische fiets, zodat je het lang volhoudt en optimaal kunt genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien is het tijd om plannen te maken voor de zomer. Mooie fietstochten horen daar natuurlijk bij! In deze blog geven wij je inspiratie voor de mooiste routes binnen de Utrechtse Heuvelrug op een rij, zodat jij alleen nog maar je elektrische fiets van stal hoeft te halen!

Op de e-bike langs de parels van de Utrechtse Heuvelrug

Wie houdt van sprookjesachtige kastelen en rustgevend groene omgevingen kan kiezen voor een route die door het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug voert. De start ligt in Doorn, een groen dorp in het hart van deze regio. In dit bos kunnen liefhebbers van vogels hun hart ophalen, omdat hier veel verschillende vogelsoorten voorkomen. Houd je ogen en oren open en misschien spot je wel een havik, buizerd of specht terwijl je door het Doornse bos fietst. Later zal je op de elektrische fiets langs verschillende mooie kasteeltjes komen, waaronder Bergestein en Beverweerd.

Voor een perfecte combinatie tussen cultuur en natuur, is het een aanrader om in ieder geval een pitstop te maken in Zeist. In deze plaats vinden we namelijk Slot Zeist: een prachtig oud slot waar een weelderig interieur samenkomt met een mooie tuin. Zet de e-bike even op slot en maak een korte wandeling om het slot om vervolgens weer door te gaan en richting de natuur te trekken. Wanneer je wat langer onderweg bent, zul je waarschijnlijk blij zijn dat je op de elektrische fiets bent. Omdat het gebied redelijk heuvelachtig is, kun je de trapondersteuning die de e-bike biedt goed gebruiken!

Ben je groot fan van culturele uitstapjes? Ook dan is een tocht op de elektrische fiets binnen de Utrechtse Heuvelrug echt iets voor jou! Een hoogtepunt uit de regio dat je niet mag missen, is de Piramide van Austerlitz in het gelijknamige dorp. Dit bouwwerk was eens een eerbetoon aan keizer Napoleon maar is vandaag de dag een plek waar mensen graag genieten van een hapje en een drankje. Wanneer je Austerlitz verlaat en met je elektrische fiets koers zet richting het zuiden zul je langs Maarn komen en uiteindelijk ook in Maarsbergen. Stap hier even van je e-bike om rond te kijken bij het eeuwenoude Kasteel Maarsbergen.

Er zijn nog talloze andere routes te bedenken om de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken, maar wij hebben hiermee vast wat plekken voor je uitgelicht. Zet de elektrische fiets klaar en rijden maar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *