4 tips voor een weekendje Voorthuizen

Voorthuizen wordt ook de wel de ‘entree van de Veluwe’ genoemd. En dat is niet voor niks! De prachtige natuur is zo kenmerkend voor deze omgeving. In de zomer komen veel toeristen genieten van al het moois dat Voorthuizen te bieden heeft. Speciaal voor jou 4 tips om een weekend naar Voorthuizen onvergetelijk te maken.

1. Maak een mooie fietstocht door de prachtige natuur

De Veluwe kenmerkt zich door de vele bossen. Fiets lekker door de prachtige natuur en geniet van de verschillende landschappen. Verlaat je het dorp richting Apeldoorn, dan kom je terecht in het ‘’Wilbrinkbos’’, ook wel heuveltjesbos genoemd. Fiets lekker met de wind door je haren in dit bos dat zich kenmerkt door de vele karakteristieke bomen met bovengrondse wortels. Ben je ‘s avonds uitgeput van de fietstocht? Plof dan lekker op de bank in je vakantiehuis in Voorthuizen.

2. Ga wild spotten tijdens je wandeling

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je weekendje Voorthuizen is wild spotten. Op de Veluwe leven namelijk 3 van de ‘’Grote Vijf’’ van Staatsbosbeheer. Dit zijn edelherten, zwijnen en reeën. Spot deze dieren in het wild door vooral ‘s ochtends vroeg te gaan wandelen. Neem voor de zekerheid je verrekijker mee om de dieren nog beter te spotten. Want ze kunnen zich goed schuilhouden. Mocht je de dieren niet spotten, dan kun je altijd nog genieten van de andere flora en fauna van de Veluwe.

3. Bezoek het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Een bezoek aan het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum is ook zeker de moeite waard tijdens je verblijf in Voorthuizen. Op slechts een paar minuten van het dorp staat dit indrukwekkende museum. Ga terug in de tijd dat veel werk nog met de hand werd gedaan. Haal samen nostalgische herinneringen op of laat de nieuwe generatie zien hoe het er vroeger aan toe ging. Ook voor de kleintjes is dit een leuk uitje omdat er een grote speelruimte aanwezig is waar ze lekker kunnen spelen.

4. Geniet lekker van de omgeving op het terras

Na al deze actieve uitjes ben je vast toe aan een lekker drankje op een een terras? Dat komt goed uit! In Voorthuizen zijn voldoende terrasjes om eventjes lekker te ontspannen en de dag na te bespreken. In de zomer kun je op het Bunckmanplein genieten van live entertainment.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *