Dit mag je niet vergeten als je met je hond op vakantie gaat

Allereerst een waarschuwing: wanneer je met jouw hond op vakantie gaat, moet je er altijd rekening mee houden dat honden niet van lange wandelingen houden en niet van zonnige dagen. Honden rennen heel graag rond in de heuvels, maar je moet er wel voor zorgen dat je de hond aangelijnd meeneemt of dat je iemand op vakantie hebt om hem veilig en comfortabel te houden. Als je met je hond op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je hem goed te eten geeft en een plek hebt waar hij overdag kan rusten. Laat jouw hond al het plezier hebben – ontneem hem niets.

Vaccinaties

Wanneer je met jouw hond op vakantie gaat, moet je eraan denken om je hond goed te laten vaccineren. De beste vaccinaties die je kunt krijgen voordat je op vakantie gaat, zijn Rabiës, IF Dunk, Influenza en Bordetella. Er zijn ook een paar dingen die je moet vermijden als je niet met het probleem van hondsdolheid wilt eindigen – reis niet met het vliegtuig met jouw hond, neem hem niet mee naar een zwembad en vertrek niet hem met vreemden.

Ga ’s middags met je hond wandelen 

Dit is wanneer het reukvermogen van jouw hond op zijn hoogtepunt is, dus het is het beste moment om hem een ​​dosis Tdap (tetanus, difterie en kinkhoest) te geven, als hij er nog geen heeft gekregen. Ook na terugkeer van vakantie kan jouw hond profiteren van een extra wandeling.

Een lange reis

Als je jouw hond voor een lange reis meeneemt, zorg er dan voor dat je hem een ​​halsband omdoet en hem niet met iemand anders loslaat. Je moet jezelf ervan bewust zijn dat jouw hond kan denken dat je een vriend van zijn baas bent en gestrest raakt. Het is geen goed idee om jouw hond zijn gang te laten gaan met een andere hond, omdat dit ertoe kan leiden dat hij behoorlijk ernstige problemen krijgt als uw hond toevallig verdwaalt. Hond diarree kan ook vervelend zijn op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *