Een privé jet huren? Betaalbaar? Vliegen op jetset wijze

Altijd al eens een privé jet willen huren? Het is voor veel mensen waarschijnlijk een droom. De luxe, exclusiviteit en het jetset gevoel doen iedereen wel even wegdromen. Of misschien overweeg je wel een privé jet om zakelijke redenen? Geen tijdverlies op de luchthaven, vertrekken waar je wil, wanneer je wil,… Kortom: een privé jet huren is een hele beleving die absoluut op je to-do list moet. Maar wat kost zo een privé jet nu exact? Wij zochten het uit.

Op maat
Wanneer we op zoek gaan naar de kosten van het huren van een privé jet, zien we alvast één gemeenschappelijke trend. Heel wat aanbieders doen nogal mysterieus als het op het kostenplaatje aankomt. Ze claimen dat een richtprijs niet mogelijk is omdat er simpelweg te veel omstandigheden zijn waarmee rekening moet gehouden worden. Welk type vliegtuig wens je? Zijn er tussenstops voorzien? Wat is het aantal vlieguren? Een all-in formule zul je dus niet snel tegenkomen op je zoektocht.

De goedkoopste
De goedkoopste aanbieders claimen vluchten aan te bieden vanaf een bedrag van om en bij de 500 Euro. Toch zien we tijdens onze prijssimulaties andere bedragen verschijnen. Voor een snelle trip van Amsterdam naar Parijs tel je al snel een 1300 Euro neer. Is een privé vlucht dan toch niet voor iedereen weggelegd?

Goedkoper dan business class
Integendeel. Als je even goed rond zoekt en de verschillende mogelijkheden bekijkt, kan het huren van een privé jet wel erg goedkoop worden. Sommige aanbieders rekenen immers een totale prijs per vliegtuig en niet per persoon. Sommige vluchten worden overigens met flinke kortingen aangeboden. Die kortingen lopen op tot 75 procent. Reis je dan met het maximale aantal passagiers, dan wordt je vlucht wel erg goedkoop. Zoek je alles netjes uit, dan kan het huren van een privé jet zelfs goedkoper zijn dan het boeken van een business class ticket. Tenminste, als je voldoende vrienden, familie of zakenpartners kan overtuigen om samen met jou aan boord te gaan. Onmogelijk? Wij vonden alvast een vlucht van Maastricht naar Londen die amper 2500 euro kost voor een vliegtuig met een capaciteit van dertien personen. Op die manier betaal je per persoon slecht 192,31 Euro. Een Business class ticket richting Londen kost ons die dag gemiddeld 400 à 500 Euro. Dat is meer dan het dubbele. Betekent dit dat we binnenkort allemaal in een privé jet rondvliegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *