Hoe jij je alvast kan voorbereiden op de wintersportvakantie

Door de huidige situatie waar we in zitten is deze winter anders dan normaal. Er zijn coronamaatregelen getroffen waardoor het onzeker is of en wanneer we weer op wintersport kunnen. Ondanks dat we op dit moment nog geen goede vooruitzichten hebben, kan jij jezelf wel al voorbereiden op een fantastische wintersport. Zo ben jij er helemaal klaar voor wanneer we weer de berg af mogen.

Uitrusting en lichamelijke conditie
Zo kan je alvast op zoek gaan naar de perfecte wintersportkleding, zoals een snowboard helm of snowboard schoenen. Daarnaast kan je je lichaam ook alvast voorbereiden, zodat de kans op een blessure zo klein mogelijk wordt. Train bijvoorbeeld je benen door elke dag een aantal squats of achterwaartse lunges te doen. Dagelijks intensief trainen is niet nodig, maar door een aantal simpele trainingen verminder je de kans op blessures.

Denk ook na over cardio, een goede conditie is namelijk het halve werk. Je wilt natuurlijk niet na een half uur al helemaal kapot zijn, met als resultaat dat je niet kan genieten van de wintersport. Sporten zoals hardlopen of wielrennen kunnen je hier goed op voorbereiden.

Met de auto op wintersport

Ben je van plan om met de auto op wintersport te gaan? Denk dan alvast na over winterbanden en/of sneeuwkettingen. Er gebeuren jaarlijks namelijk vele ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden. Zorg onderweg altijd voor voldoende afstand tussen jou en andere weggebruikers en probeer zoveel mogelijk te remmen op de motor. Zorg er daarnaast voor dat je altijd warme dekens en voldoende eten en drinken mee neemt, voor het geval je ergens vast komt te staan.

Laat de voorpret beginnen

Uiteraard weten we nog niet wanneer we weer op wintersport kunnen, maar de voorpret kan wel alvast beginnen. Bereid je nu alvast voor, zodat je straks volop kan gaan genieten, wanneer we weer mogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *