Meer reisverzekeringen vanwege terreurdreiging 

Utrecht, 20160829 — De wereld is onrustig. Uit onderzoek blijkt dat Aziatische reizigers daarom kiezen voor een betere reisverzekering. Hoe zit dat met Nederlandse avontuurzoekers? Reisverzekering.net zocht het uit.

De terreurdreiging laat Nederlanders niet koud. Uit eerder onderzoek van Reisverzekering.net bleek dit zelfs een zwaarwegend argument om bepaalde landen dit jaar niet te bezoeken. Dat gaat bijvoorbeeld om Egypte en Turkije. Maar inmiddels zijn ook landen als Frankrijk en Duitsland onrustiger geworden.

Reisverzekering-vergelijken-2016Daarom sluiten steeds meer Nederlanders een verzekering af. Dit signaleert Suzanne de Jonge, werkzaam bij Europeesche Verzekeringen. Vooral de allrisk-verzekering wint volgens haar aan populariteit. Dit betekent dat als de situatie anders is dan voor de boeking, iemand de reis mag annuleren. ‘Bijvoorbeeld als je liever niet meer naar de Spaanse badplaats gaat waar net een aanslag is gepleegd’.

Volgens de Jonge is daarom vooral de annuleringsdekking van belang. Rudi Buis, woordvoerder bij Verbond van Verzekeraars, benadrukt ook de relevantie van een algemene reisverzekering. ‘Met een reisverzekering kun je bij dreiging worden geholpen door de alarmcentrale’. Die kan bijvoorbeeld zorgen voor een evacuatie naar Nederland.

Buis bevestigt de toename in het aantal Nederlandse reizigers met een verzekering. Hij denkt dat reizigers zich beter willen indekken, nu de wereld onrustig is. Buis concludeert: ‘De aanleiding is niet zo fraai, maar het is goed dat mensen nu meer risico-bewust worden’.

Bron: https://www.reisverzekering.net/meer-reisverzekeringen-vanwege-terreurdreigingGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *