Oktoberfest München bezoeken

Oktoberfest in München bezoeken: de voorbereiding!

Van plan om een paar daagjes te feest in München op het wereldberoemde Oktoberfest? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Het grootste bierfeest ter wereld wordt jaarlijks in de Duitse stad München gevierd en is enorm populair. Als je samen met vrienden of vriendinnen dit feest wilt meemaken is het belangrijk om deze trip op tijd te plannen.

Boek op tijd een accommodatie

Een accommodatie boeken in München tijdens het Oktoberfest is enorm lastig. Jaarlijks komen er ruim vijf miljoen mensen naar deze stad om dit unieke feest mee te maken. De bezoekers komen van over de hele wereld. Het zoeken van een accommodatie kan je dan ook het beste ruim op tijd doen. 

Draag traditionele kleding

Je kan natuurlijk niet het Oktoberfest bezoeken zonder een lederhosen of dirndl te dragen. Tijdens het Oktoberfest dragen mannen lederhosen en vrouwen dirndls. Voordat je naar München vertrekt is het dus verstandig om (ruim van te voren) traditionele kleding te bestellen. Het leuke is dat de locals het enorm waardeert als buitenlandse bezoekers traditionele kleding dragen. Voor het kopen van lederhosen kan je terecht bij Lederhosenwinkel.nl.

Zorg ervoor dat je kunt meezingen

Tijdens het Oktoberfest hoor je vooral veel Duitse meezingers. Het is een beetje vergelijkbaar met de carnavalsmuziek die wij in Nederland kennen. Tijdens het bezoek aan het Oktoberfest is het natuurlijk leuk als je de muziek kunt meeblèren. Daarom is het verstandig om af en toe een Oktoberfest playlist te luisteren. Of zet de Oktoberfest muziek op in de auto richting München.

Bezoek het Oktoberfest doordeweeks

Wanneer je het Oktoberfest in de weekenden bezoekt, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met topdrukte. Drukte is natuurlijk gezellig, maar geloof met de absolute topdrukte op het Oktoberfest is niet altijd even leuk. Ons advies zou zijn om je verblijft in München doordeweeks te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *