Ontdek Yangshuo

Yangshuo is een populaire backpackbestemming in China. Het prachtige landschap is hetgeen wat ieder jaar veel toeristen trekt. De rivieren rondom deze regio maken de plaats erg mooi, alsmede de prachtige bossen. Als je wilt backpacken in Yangshuo, kun je ook genieten van verschillende leuke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Yangshuo

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden in Yangshuo die je kunt bekijken in de zuidelijk gelegen stad. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn de Yuèliàng Shān, de West Street, het stadspark en het Karstgebergte.

Yuèliàng Shān

Net buiten de stad vind je wellicht wel de meest bezochte toeristische attractie: de Yuèliàng Shān. Dit is een halfronde boog in de berg. Het gat in het midden van de boog is erg indrukwekkend om te zien. Vroeger zat er een grot in dit gat, maar dit is uitgesleten door het water dat hier doorheen kwam. De actieve backpacker kan hier ook genieten van een avontuurtje, want je kunt namelijk ook klimmen op de berg. Er zijn verschillende klimroutes waar je langs kunt klimmen.

Karstgebergte

De stad wordt omringd door prachtige bergen: grote bergtoppen met stuk voor stuk een prachtig uitzicht. Onder andere de bovengenoemde Yuèliàng Shān tref je hier. Andere populaire bestemmingen op het Karstgebergte zijn Bilian Peak en Moon Hill. Op beide punten heb je een prachtig uitzicht.

West Street

In het centrum van de stad kun je terecht bij West Street. Dit bruisende centrum heeft ontzettend veel gezellige restaurants en bars en ook zijn er ontzettend veel guesthouses waar je terecht kunt. Het is dan ook een populaire bestemming voor een ieder die gaat backpacken in Yangshuo. Als je wilt kun je tot de late uurtjes doorzakken in de gezellige barstreet. Je kunt er ook verschillende leuke souvenirs kopen voor weinig geld.

Stadspark

Het stadspark is een ontmoetingsplaats waar locals en toeristen samenkomen. Vooral de oudere inwoners mogen graag een bezoekje brengen aan het park. Je ziet dan ook veel ouderen samen kaartspelletjes spelen. Ook gezinnen met jonge kinderen brengen vaak een bezoekje aan het rustige stadspark. Je kunt er heerlijk genieten van de rust.

Klimaat

De stad kent een subtropisch klimaat met warme zomers en relatief koude winters. In de zomermaanden kan het flink regenen in de stad. De beste reistijd is dan ook in de lente of in de herfst. In deze maanden is het wel lekker warm, maar regent het niet erg veel.

Vliegen naar Yangshuo

Als je wilt backpacken in Yangshuo, kun je het beste met het vliegtuig naar de stad reizen. De dichtstbijzijnde luchthaven is de Guilin Liangjiang International Airport. Deze luchthaven ligt ongeveer een uurtje tot anderhalf van de stad af. Je kunt vanaf de luchthaven gemakkelijk met de bus naar de binnenstad reizen. Er zijn diverse busdiensten die deze rit aanbieden. Eventueel kan je van te voren alvast een reservering maken, maar dit is niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *