Welke laadpas kiezen?

Door de komst van het elektrisch rijden is het aantal oplaadpunten de afgelopen jaren toegenomen in Nederland. Dit zorgt ervoor dat jij tegenwoordig bijna overal jouw elektrische auto kunt opladen. Ontzettend handig als je veel kilometers maakt! Toch kan het opladen ingewikkeld zijn door het grote aanbod aan laadpassen. Elke laadpas heeft namelijk een ander tarief en andere voorwaarden. Zo betaal je bij de één een flink starttarief, terwijl je bij de concurrent juist een lager starttarief betaald. Wij begrijpen dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om jou hierbij te helpen hebben wij deze blog geschreven. Zo weet je zeker dat jij nooit te veel gaat betalen voor het opladen van jouw elektrische auto.

Laadpas zonder abonnement

Alle laadpaalaanbieders verstrekken een gratis laadpas zonder abonnement. Dit is perfect voor iedereen waarvan de Tesla Model Y niet zo vaak een openbaar oplaadpunt gebruikt. Met deze laadpas betaal je namelijk slechts een starttarief per laadsessie. Je hebt dus niet te maken met een vast bedrag per maand. Wel is het belangrijk om te weten dat het starttarief verschilt per laadpas- en laadpaalaanbieder. Dit is eenvoudig te controleren dankzij verschillende apps en websites. Wil je zo goedkoop mogelijk kunnen opladen? Dan is het verstandig om meerdere gratis laadpassen aan te vragen. Hiermee kan je eenvoudig voordat je gaat opladen met een app controleren welke pas het goedkoopst is.

Laadpas met abonnement

Sta jij regelmatig bij een oplaadpunt vanwege een lege accu van jouw elektrische auto? Dan is een laadpas met abonnement het voordeligst voor jou. Hiermee betaal je namelijk een vast bedrag per maand. Dit maakt een starttarief overbodig wanneer jij je Ford Mustang Mach-E gaat opladen. Dankzij de laadpas met abonnement betaal je slechts de daadwerkelijke laadkosten per kWh. Zo heb jij altijd inzicht in hoeveel stroom jouw elektrische auto verbruikt. Vanzelfsprekend geldt bij deze laadpas ook dat de tarieven per laadpaalaanbieder verschillen.

Opladen in het buitenland

Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om met iedere laadpas overal in Europa gebruik te maken van de oplaadpunten. Hiervoor hoef je slechts de optie ‘opladen buitenland’ te activeren. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er buiten Nederland mogelijk afwijkende tarieven gelden. Daarnaast heeft iedere laadpasaanbieder eigen afspraken gemaakt met de buitenlandse collega’s. Hierdoor kan het gebeuren dat je met jouw laadpas niet bij ieder oplaadpunt terecht kunt. Het is dan ook te adviseren om voor jouw reis te controleren van welke laadpalen jij kunt opladen. Zo voorkom je dat je onderweg met een lege accu aan de kant van de weg komt te staan. Eigenlijk maakt het dus niet uit welke laadpas jij kiest. Wel is het te adviseren om meerdere laadpassen aan te vragen zodat je altijd het goedkoopst kan opladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.