Redenen voor het aanschaffen van een fietstas

Bijna iedere Nederlander heeft een fiets, welke gebruikt wordt als vervoersmiddel. Maar wanneer we dagelijks de fiets gebruiken, zullen er ongetwijfeld momenten zijn dat er meer bagage meegenomen moet worden als dat in een tas aan het stuur gehangen kan worden. Een fietstas is hier de oplossing voor.

Functie fietstas


Een fietstas kan hier een perfecte oplossing voor zijn! De meeste fietstassen hebben veel opbergruimte waardoor er genoeg bagage meegenomen kan worden. Hierdoor heb je het stuur vrij van extra gewicht en geeft dit geen belemmering tijdens het sturen. Daarbij zijn zware rugzakken verleden tijd en kun je lekker ontspannen op de fiets zitten omdat de belasting op de rug wegvalt. Doordat de fietstas bevestigd wordt op de achterkant van de fiets en deze meestal gelijkmatig verdeeld is, wordt het gewicht bijna niet opgemerkt tijdens het fietsen. Een ontspannen ritje op de fiets, waarbij geen belemmeringen merkbaar zijn door extra gewicht, is de prettigste manier van vervoer!

Uiterlijk fietstas


Behalve dat een fietstas een functie kan vervullen, kan het ook zijn dat deze puur op het uiterlijk gekocht wordt. Je kunt met een leuke fietstas bijvoorbeeld je fiets wat vrolijker voor doen komen door een bloemenprintje te nemen. Door de keuze van vorm, materiaal en print kan er een persoonlijke touch gegeven worden aan een fiets.

Soorten fietstassen


Er zijn vele verschillende fietstassen te vinden. Zo zijn er fietstassen die aan beide kanten van de bagagedrager opbergruimte hebben. Deze fietstassen zijn gemakkelijk voor het vervoeren van veel bagage doordat de ruimte ervoor zorgt dat het gewicht verdeeld kan worden. Er zijn ook fietstassen die aan één kant van de bagagedrager bevestigd kunnen worden. Vaak zijn deze afneembaar, waardoor de tas gevuld kan worden wanneer deze niet aan de fiets bevestigd is. Dit kan erg handig zijn als de fietstas bijvoorbeeld in de winkel als tas gebruikt wordt, en deze gemakkelijk op de fiets geklikt kan worden wanneer je naar huis gaat. Gemak is hierbij een groot voordeel!


Behalve de vorm, is er ook verschil in materialen. Het gewicht dat een fietstas moet kunnen houden is hierbij vaak een belangrijke factor voor de keuze van het materiaal. Daarbij zijn andere factoren als waterdichtheid, gewicht van de fietstas zelf en de mogelijkheden van bevestigen van belang. Goede waterdichte fietstassen voor bijvoorbeeld fietsvakanties zijn de fietstassen van Ortlieb. Deze hebben een rolsluiting waardoor regenwater je bagage niet kan bereiken. Maar je kan er ook mee door rivieren waden zonder dat je spullen nat worden.Kortom, een fietstas zorgt voor veel gemak, kan je fiets persoonlijker maken en kan een grote functie vervullen tijdens een fietstocht. Door de gewenste functie te kiezen, het materiaal en de print, is er voor iedereen een passende fietstas te vinden! Fietstassen vergroten het gemak bij een fietstochtje of het dagelijks leven, waardoor dit voor iedereen aangeraden wordt!

Bron: Clarijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *