Reis je alleen met handbagage? Hier moet jij je aan houden!

Je hebt er al een tijdje naar uit gekeken en het is nu eindelijk zo ver: je gaat op vakantie! Even een paar dagen er tussen uit. Als je alleen met handbagage reist, mag je niet alles meenemen en ook niet zoveel als je maar wilt. In dit artikel lees je waar jij je aan moet houden als je reist met handbagage.

Gewicht

Wanneer je reist met handbagage is het zo dat jij je aan een bepaald gewicht moet houden. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen is dit meestal tussen de 7 en 12 kilogram. Het ligt er helemaal aan met welke vliegtuigmaatschappij je vliegt, dus check dit goed. Je moet je ook nog aan bepaalde afmetingen houden van je handbagage. De afmetingen liggen tussen de 45x25x20 en 56x45x35. Ook dit ligt weer af met welke maatschappij je vliegt. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen mag je ook nog een extra klein tasje meenemen.

Medicijnen en vloeistoffen

Voor medicijnen gelden er ook een paar regels. Hierbij mag de verpakking groter zijn dan 100ml, als jij wel kan aantonen met een doktersverklaring dat je ze echt nodig hebt. Medicijnen die niet onder de Opiumwet vallen mogen mee het vliegtuig in. Pillen voor erectieproblemen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Als je een verklaring van de dokter hebt mag je die ook mee het vliegtuig meenemen. Qua vloeistoffen mag je verpakkingen meenemen van maximaal 100ml per stuk. Alle verpakkingen moeten samen in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter. Ook mag je maar 1 zakje per persoon mee nemen.

Verboden voorwerpen

Verder mag je geen vuurwapens, imitatiegeweren, bogen en katapulten mee nemen in het vliegtuig. Ook is het verboden om verdovingsapparaten en voorwerpen met een scherpe punt mee te nemen. Denk hierbij aan stroomstokken, apparaten om te verdoven of te doden, chemische stoffen, scheermesjes en breekijzers.  Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *