Hoe ga je vanaf Rotterdam naar Schiphol?

Je gaat op vakantie met het vliegtuig vanaf Schiphol. Eén van de dingen, waarover je dan altijd weer moet beslissen is: hoe ga je naar Nederlands grootste vliegveld? Ga je zelf rijden, gebracht worden door een bekende, met de Rotterdam Schiphol taxi of met de trein? In dit artikel staan alle voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Zelf rijden

Dit is misschien niet de meest gunstige optie, maar je hebt wel vrij veel controle over je aankomsttijden. Vanaf sommige parkeerplaatsen bij Schiphol moet je nog een stukje met de bus, wat dus toch nog een soort van overstap is. Hierdoor kun je nog vijf à twintig minuten langer onderweg zijn, maar deze busverbindingen zijn wel gratis. Het is ook vaak nodig om een parkeerplek te reserveren. Dit kan bijvoorbeeld op de officiële website over parkeren bij Schiphol. Nog een nadeel is dat parkeren bij Schiphol best duur kan zijn. De tarieven zijn afhankelijk van de parkeerduur.

Gebracht worden door een bekende

Dit is een vrij goede keuze, omdat je recht voor de deur kan worden afgezet en de reis vanaf Rotterdam duurt ongeveer 40 minuten. Je hebt niet te maken met parkeerkosten, tenzij de chauffeur je nog uit wilt zwaaien en dan op P1 moet parkeren. De benzinekosten zijn te verwaarlozen in vergelijking met de taxi of een treinkaartje voor meerdere personen. Hoeveel bagage je kwijt kunt, hangt af van

Met de taxi

Soms kan niemand je brengen, misschien omdat je in de nacht of vroeg in de ochtend vertrekt. Met de taxi heb je comfortabele auto’s of busjes. In busjes kun je veel bagage kwijt, wat in sommige gevallen ideaal is. Taxi’s zijn wel de vrij prijzig, zelfs duurder dan parkeren. Met Oranje Taxi Service ben je vanaf Rotterdam bijvoorbeeld ongeveer €94 voor een personenauto en €99 voor een stationwagen of busje kwijt.

Met de trein

Met de Intercity Direct ben je vanaf Rotterdam Centraal naar Schiphol slechts 26 minuten onderweg. Dit is dus zeker de snelste optie van de vier, tenzij je lang moet reizen naar dit station. Het ligt eraan met hoeveel personen je reist of het duurder is dan de taxi of niet. Als je met z’n achten bent bijvoorbeeld, zal de taxi voordeliger zijn. Een enkeltje met de Intercity Direct kost €15,40, inclusief toeslag. Als je in de nacht naar Schiphol moet, is het mogelijk om de nachttrein te pakken. Dit kost dan €13 voor een enkeltje en gaat de hele week één keer per uur. Daarbij is reizen met de trein wel de meest milieuvriendelijke optie.

Wat de handigste optie is voor jou, hangt af van je budget, de tijd die je kwijt wilt zijn aan een reis en of je dichtbij Rotterdam Centraal woont. Hopelijk heeft dit artikel je wat inzichten gegeven in de voor- en nadelen.2 reacties

  1. Ik blijf het handig vinden om met de taxi naar het vliegveld te gaan. Over een paar weken ga ik samen met een vriendin op vakantie die in een rolstoel zit. Goed om te weten dat de kosten van een taxibusje niet veel hoger uitvallen. Ik ga ook even wat navraag doen bij verschillende aanbieders.

  2. Meestal wordt ik weggebracht naar het vliegveld wanneer ik op vakantie ga. Dit keer lukt dat niet en zoek ik een alternatief vervoersmiddel. Met de trein reis ik niet zo graag. Wellicht dat ik ook een taxi boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *