sneeuwkettingen

Veilig rijden met sneeuwkettingen tijdens de wintersport

Veel Nederlanders gaan graag met de auto op wintersportvakantie. Echter is het dan wel een aanrader om van tevoren sneeuwkettingen aan te schaffen en deze ook al als proef gemonteerd te hebben op de auto voor je voor een heerlijke skivakantie vertrekt. Hieronder ook nog enkele tips om veilig te rijden met sneeuwkettingen tijdens de wintersport.

Wanneer gebruik je sneeuwkettingen?

Je gebruikt sneeuwkettingen vooral in wintersportgebieden om meer grip voor je banden te hebben bij ernstige weersomstandigheden. In sommige wintersportgebieden is het zeker op de kleine bergwegen verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. Vooral tijdens extreme weersomstandigheden of diepe sneeuw waar je doorheen moet rijden, geven sneeuwkettingen je extra zekerheid en grip tijdens het rijden. 

Hoe hard mag je rijden met sneeuwkettingen?

Langs de wegen staan vaak borden waarop aangegeven staat hoe hard je met sneeuwkettingen mag rijden en waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Ook staat dit vaak aangegeven op de verpakking van sneeuwkettingen. Je kunt eenvoudig sneeuwkettingen kopen via Sneeuwkettingen4u.nl om daarna te kunnen gaan genieten van een heerlijke wintersport.

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

In veel wintersportlanden ben je het dus verplicht om onder andere op kleine bergwegen sneeuwkettingen te gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen en nog meer wintersportlanden. Vaak wordt door middel van borden ook duidelijk aangegeven langs de weg wanneer sneeuwkettingen verplicht zijn op bepaalde wegen.

Wat kosten sneeuwkettingen?

Sneeuwkettingen zijn tegenwoordig niet zo prijzig meer, zeker niet als je een kleine bandenmaat hebt. Dit kun je checken aan de buitenrand van je band. Hoe hoger het aantal inches, hoe duurder de sneeuwkettingen vaak zijn. Uiteraard zit er ook kwaliteitsverschil in, waardoor je vaak meer betaald voor bekende merken of kwalitatief hoogwaardige kettingen. Kijk bijvoorbeeld eens voor Weissenfels sneeuwkettingen.

Er zijn dus zeker wel enkele tips om veilig op je wintersportbestemming aan te komen door het gebruik van sneeuwkettingen om je banden. Neem de veiligheidseisen die op de verpakking staan altijd in acht en haal geen gekke capriolen uit op de weg om ongelukken te voorkomen en daarna spoedig te kunnen genieten van een heerlijke vakantie in de sneeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.