Wat moet je bewaren voor jouw autoverzekering?

Heb je recent het koopcontract voor jouw nieuwe auto getekend? Of ben je op dit moment bezig met het uitkiezen van een andere auto? In beide gevallen moet je niet alleen jouw pijlen op de auto richten, maar ook op de autoverzekering. Je moet jouw auto immers met de juiste dekking gaan verzekeren, waardoor je jezelf in weet te dekken tegen mogelijke schades.

Als je jouw autoverzekering afgesloten hebt, krijg je hier tal van documenten voor opgestuurd. In dit artikel bespreken we graag welke documenten je moet bewaren voor jouw verzekering auto

Polis

Nadat je jouw autoverzekering afgesloten hebt, ontvang je per mail of per post de polis. In deze polis zie je precies staan waar je voor gekozen hebt, wat de bijbehorende dekking is en welke voorwaarden precies gelden. Het is wettelijk gezien niet noodzakelijk, maar het is wel onwijs handig om deze polis te bewaren.

Zo heb je mogelijk jouw polisnummer nodig en wil je mogelijk ook nog eens de dekking van jouw autoverzekering goed nakijken. Dat is alleen mogelijk als je de polis altijd tot jouw beschikking hebt. Het is dan ook handig om deze polis nog even per mail op te vragen bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Groene kaart

Lange tijd was het verplicht om de groene kaart in jouw auto te bewaren. Daar is enkele jaren geleden verandering in gekomen, maar toch krijg je nog standaard een groene kaart van jouw verzekeringsmaatschappij geleverd. Het advies is dan ook om deze groene kaart direct in jouw auto neer te leggen. Mocht je onverhoopt – in binnenland of in buitenland – een ongeluk krijgen, kan deze groene kaart bijzonder goed van pas komen.

Certificaat alarmsysteem

Heb je een dure auto gekocht? Dan moet deze auto mogelijk over een aanvullend alarmsysteem beschikken. Indien dat bij jouw auto het geval is, is het belangrijk dat je het certificaat hiervan meegeleverd krijgt bij aankoop. Dit certificaat dien je vervolgens ook goed te bewaren voor de verzekering.


Wil je graag weten wat je verder nog moet bewaren? Dan is het advies om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij. Bijvoorbeeld de Bovemij autoverzekering kan jou voorzien van alle relevante informatie over dit onderwerp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *