Wat te doen met je hond wanneer je op vakantie gaat

Hoewel de zomer van 2020 een zomer is waarbij het niet mogelijk zal zijn om ver op vakantie te gaan, zijn er toch nog altijd veel mensen die er graag even tussenuit gaan. We brengen onze hond minder vaak naar familie of vrienden en kiezen sneller voor andere alternatieven. De laatste 10 jaar zijn we meer dan ooit op vakantie geweest en ook in deze zomer zijn er natuurlijk altijd nog genoeg alternatieve vakanties. Wij zetten verschillende mogelijkheden op een rij voor wanneer je er graag nog tussenuit wilt en je een plekje zoekt voor je hond. 

Een hondenpension is ook een leuke vakantie voor je hond

Sommige mensen hebben er moeite mee om hun hond naar een hondenpension toe te brengen. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor een hondenpension dan voor de buren. Een hondenpension kan juist een hele leuke ervaring zijn voor je hond. Hoewel het achterlaten van je hond natuurlijk even een moeilijk moment kan zijn, kun je er zeker van zijn dat je hond een leuke tijd zal hebben. Ze hebben hier namelijk de mogelijkheid om met veel andere honden te spelen en bovendien is je hond er ook even tussenuit. Een kleine vakantie dus voor je hond zelf.

Mensen die deze dienst aanbieden

Er zijn daarnaast ook veel mensen die als dienst aanbieden om de hond van andere mensen op te vangen. Zij zien dit enerzijds als een hobby en daarnaast een manier om nog wat bij te verdienen. Een leuke manier dus voor velen om nog wat extra’s bij te verdienen. Dit kan bij jou in de buurt worden gedaan en ook hier is het al snel zo dat er meerdere honden aanwezig zijn, waardoor jouw hond ook lekker kan spelen en een leuke tijd heeft. 

Neem je hond mee op vakantie

Nu het zeer waarschijnlijk is dat we tijdens de corona crisis dichtbij huis op vakantie zullen gaan, is het ook sneller mogelijk om je hond mee te nemen. Zo is het bij veel vakantieparken of andere vormen van het huren van een huisje mogelijk om je eigen hond lekker mee te nemen. Handig hiervoor is wel dat je over alle spullen beschikt die nodig zijn om je hond mee te nemen in de auto.

Bovendien is er niks leuker voor een hond dan lekker met het gezin mee te mogen op vakantie. Hoewel het voor veel mensen jammer is geen verre vakantie te kunnen maken, geeft dit ook mogelijkheden om de pracht van Nederland zelf te kunnen ontdekken.

Toch in de kenniskring of bij familie? 

Het kan natuurlijk zijn dat je toch kiest voor de buren, voor vrienden of een familielid waar je jouw hond tijdelijk achter kunt laten. Een leuke tip is bovendien om nummers uit te wisselen met andere mensen wanneer je de hond koopt. Doe dit, wanneer het mogelijk is, met mensen die andere puppies uit het nest kopen. Op deze manier heeft jouw hond later de kans om misschien met zijn of haar broertjes en zusjes te spelen. Je kunt afwisselen met wie er op de honden past wanneer iemand op vakantie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *