Zo voorkom je werkstress tijdens je vakantie

Voornamelijk voor de ondernemende types en voor de echte workaholics is het soms lastig om te stoppen met werk in het weekend maar ook op vakantie. Uit een onderzoek is gebleken dat er meer dan 60% van de mensen die op vakantie gaat, doorwerkt tijdens zijn vakantie.

Werken tijdens vakantie

Even een mailtje sturen, contact opnemen met een klant of zelfs contact opnemen met kantoor om te kijken hoe het gaat. Veel mensen krijgen hier de zenuwen van maar een deel van de mensen vinden het juist fijn, het geeft ze rust en zo kunnen ze meer van hun vakantie genieten. De mensen die liever een beetje werken tijden hun vakantie zijn vaak mensen met een eigen bedrijf, een baan waar bijna geen vervanging voor is of degene wil promotie maken/heeft net promotie gemaakt.

Mag de werkgever jou lastigvallen?

Volgens de vakbonden zijn er geen officiële regels opgesteld omtrent werken tijdens de vakantie. Iedere werknemer heeft recht op verlof daarom mag je best van jouw werkgever verlangen dat hij of zij jou niet bereikt tijdens je vakantie/verlofperiode. Als je alsnog lastiggevallen wordt door jouw leidinggevende dan kan je hem het beste op attenderen. Tijdens een vakantie hoor je tot rust te komen en dat gaat niet als je leidinggevende jou continue lastigvalt. Om optimaal van je vakantie te kunnen genieten moet je niks met je werk te maken willen hebben.

Telefoon

Probeer je telefoon zoveel mogelijk te vermijden tijdens je vakantie. Als je nauwelijks op je telefoon zit dan ervaar je minder stress. Het is ook wel eens lekker om even niks aan je hoofd te hebben niet over van alles up to date willen zijn. Als je ervoor kiest om wel up to date te blijven of omdat je alsnog even contact wilt opnemen met je collega’s dan kan je het besten jouw abonnement tijdelijk verhogen of voor de mensen met een prepaid, je herlaadkaart opwaarderen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *