Zwembad renovatie

Ben je de gelukkige bezitter van een zwembad in je huis of tuin? Dan krijg je waarschijnlijk een keer te maken met een zwembad renovatie. Hoe gaat dat in zijn werk? Meestal heeft het renoveren te maken met de technische installatie van je zwembad. Mogelijk lekt je zwembad, ook dan moet het gerepareerd worden. Hoe wordt het op professionele manier opgelost? Welke renovaties en reparaties ondergaat een zwembad zoal? 

Voorkomende renovaties en reparaties van een zwembad 

Een zwembad is natuurlijk fantastisch om te hebben. Je moet het natuurlijk wel goed onderhouden. Je kunt rekening houden met de volgende reparaties en renovaties. 


  • randtegels vervangen
  • trap in zwembad vernieuwen
  • zwembadfolie vervangen
  • repareren en detecteren van lekkages
  • doseersystemen, waterpompen, leidingwerk en zwembadpompen repareren of vernieuwen


Vraag vooraf een offerte aan bij verschillende zwembad renovatiebedrijven en vergelijk deze. Het winteronderhoud moet je niet vergeten. Het injecteren van scheuren wordt ook door een specialist in zwembaden voor je gedaan. 

Voordelen van een zwembad renovatie 

Verouderde inbouwdelen of roestige onderdelen in je zwembad? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk aan renovatie toe. Werken de pompen niet meer goed en zijn je tegels vies? Genoeg redenen om een renovatie te overwegen. Neem het onderhouden van je zwembad niet te licht op. Het scheelt je achteraf een hoop ellende. Op tijd onderhoud is uiteraard het beste. Soms is dat erbij ingeschoten en kom je niet onder een gehele renovatie uit. Met kleine renovatiewerkzaamheden kun je het zwembad er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Nog enkele voordelen van een renovatie zijn: 

  • veilig en schoon zwembad
  • een werkend onderhoudssysteem 
  • je kunt blijven zwemmen

Een onderhoudsabonnement voor je zwembad of renovatie 

Wil je tussendoor zelf wat onderhoudsklusjes doen aan je zwembad, maar het grote gedeelte overlaten aan specialisten? Dan kun je een onderhoudsabonnement afsluiten bij de aankoop van je zwembad. In het voor- en najaar zullen ze het opstart- en afsluitwerk van je zwembad verrichten. De werkzaamheden daarvan verschilt per zwembad. Je kunt over onderhoud, reparaties en renovaties online duidelijke afspraken maken met zwembadbouw specialisten. Je zwembad laten renoveren is uiteindelijk stukken goedkoper dan een nieuw zwembad aan te laten leggen. Je verlichting doet het niet meer zoals het moet of het polyester van je zwembad heeft een nieuwe coating nodig. Besluit dan om je zwembad te laten renoveren. Het is zonde om je oude zwembad te vervangen door een nieuwe, terwijl na een renovatie je zwembad weer op en top is. Bij het renoveren word je zwembad voorzien van de nieuwste ontwikkelingen en word je zwembad van een verbeterde kwaliteit.

Bron: Bouwbedrijf-zuidholland
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *