Deze Europese steden moet je hebben gezien

Europa is een continent vol met prachtige steden. Zo zijn er steden die bekendstaan om hun historische gebouwen, zoals Rome en Parijs. Andere steden zijn populair vanwege hun hippe uitgaansleven, zoals Berlijn en Barcelona. Wie Europese steden wil bezoeken, heeft heel wat te kiezen.

Ben je op zoek naar een leuke stad voor een stedentrip? In dit artikel hebben wij onze favoriete Europese steden op een rijtje gezet.

Historische steden

Wil je tijdens je stedentrip vooral veel oude gebouwen, opgravingen en musea bekijken? Dan zijn er een aantal steden waar je meteen aan zult denken. Athene is één van de steden waar de Europese beschaving is begonnen. Je kunt er niet alleen heel veel mooie oude gebouwen bewonderen en een kijkje nemen in één van de vele musea. Verder heeft de stad veel te bieden op het gebied van restaurants, hotels en cafés. Rome is ook een absolute aanrader. Je hebt hier zoveel mooie bezienswaardigheden, dat je in één week nog steeds niet alles gezien zult hebben. Ook de steden Praag en Londen zijn vanwege hun historische bezienswaardigheden erg populair.

Steden om te feesten

Als je tijdens je vakantie vooral wilt uitgaan en genieten van leuke activiteiten, zijn er ook steden die zich hier op richten. Madrid en Málaga zijn steden waar je ‘s avonds lekker kunt uitgaan. Hier kun je ook nog genoeg andere dingen doen om af te wisselen. Als je echt puur op vakantie wilt om uit te gaan, zijn Berlijn of Ibiza de steden die je moet bezoeken. Ook minder bekende steden zoals Mallorca, Porec in Kroatië en Antwerpen zijn leuke locaties om te feesten.

Van alles een beetje

Wil je tijdens je vakantie verschillende dingen kunnen doen? Er zijn een aantal steden die veel te bieden hebben. Denk aan Barcelona en Valencia. Deze steden zijn erg leuk, omdat je hier veel verschillende dingen kunt doen. Een dagje naar het strand, uitgaan en mooie gebouwen bekijken. Het kan hier allemaal in één stedentrip. Je kunt dus actief zijn, uitrusten en feesten tegelijk. Ook steden als Praag en Budapest zijn erg geliefd onder stedentrippers om deze redenen.

Dit zijn onze favoriete Europese steden voor een stedentrip, maar er zijn ook veel steden die de lijst net niet gehaald hebben. Denk aan Parijs, Lissabon en Florence. In Europa zijn er enorm veel steden waar je een mooie stedentrip kunt boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *