curacao

Tijd om mijn droom te realiseren na een mooie vakantie

Het was mijn droom. Een bedrijf beginnen op Curaçao. Ik wilde niet meer in het koude Nederland wonen en mijn ambities echt waarmaken. Dat was natuurlijk een behoorlijke onderneming, maar na een geweldig goedverzorgende vakantie wist ik het zeker: dit is wat ik echt wilde. Ik moest het alleen nog financieel rondkrijgen. Gelukkig kreeg ik daar goed financieel advies in. 

Van jongs af aan wilde ik ondernemer worden. Dat wist ik meteen, maar eigenlijk heb ik er nooit echt wat meegedaan. Ik ging studeren en rolde daarna gewoonweg het bedrijfsleven in. Het is ironisch hoe makkelijk je jongensdromen vergeet. Het was dus ook pas bij de vakantie dat het me weer te binnen schoot. Ongelofelijk eigenlijk. 

Goed ondernemen

Ik stond op het strand. Het water van de branding van de Atlantische Oceaan om de kuiten: een rustgevend tafereel. Ik stond daar te dromen en opeens kwam dat vroegste idee van ondernemerschap weer in me op. Ik had zo’n heerlijke vakantie; ik wilde niet meer weg! Het maakte me ook niet uit waar ik in wilde ondernemen. Ik wilde ondernemen. Ik besloot een strandtentje te beginnen. Een plek waar je even lekker wat kunt drinken en even een pauze neemt van het snikhete strand. Heerlijk voor een aangename verkoeling.

Na een heerlijke vakantie

Dat had ik natuurlijk allemaal leuk bedacht, maar het uitvoeren daarvan was wat anders. Mijn vakantie eindigde en stapte op het vliegtuig. Terug naar het koude Nederland. Eenmaal aangeboden liet ik er geen gras over groeien. Ik vertelde mijn familie wat ik van plan was. Die keek tamelijk vreemd op, maar een enkeling vond het niet raar. “We hadden wel zoiets van jou verwacht”, was de reactie. 

Uiteindelijk liet ik mij adviseren door financieel deskundigen, die ook nog eens wisten wat ondernemen inhield. We hadden de zaken op orde gemaakt en ik kreeg mijn advies. Het was natuurlijk uitermate spannend. Zo’n grote stap! Een half jaar later zat ik wederom in het vliegtuig en wederom naar Curaçao. Alleen dit keer bleef ik en startte ik eindelijk de onderneming waar ik lang van gedroomd had.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *