Tips voor een luxe weekendje weg

Op internet zijn er talloze websites die luxe hotels aanbieden. Maar wil je net dat beetje extra comfort en sfeer, dan valt er heel wat te kiezen. Maar waar moet je op letten als je een luxe weekendje weg wilt gaan boeken? In dit artikel helpen we je op weg. Ook geven we enkele hoteltips voor een luxe verblijf.

Waaraan herken je een luxe hotel?

Allereerst herken je een luxe hotel aan het aantal sterren. Hotels met vijf sterren behoren sowieso tot de absolute top. Bij vijfsterrenhotels hoef je zeker niet te twijfelen over de aanwezige luxe voorzieningen, de sfeer, de uitstraling en het niveau van de service. Bij een viersterrenhotel ligt het wat gecompliceerder. Ook bij vier sterren mag een hotel zich al het luxe stempel geven, maar let op, in deze categorie zijn er nog veel verschillen. Je eigen beoordeling blijft bij een viersterrenhotel heel belangrijk. Vier sterren worden vooral toegewezen op basis van de aanwezige hotelfaciliteiten. Het kan gebeuren dat een hotel weliswaar vier sterren heeft, maar dat je van de uitstraling en de sfeer toch niet direct het ‘luxe gevoel’ krijgt. Soms is het verschil tussen een drie- en een viersterrenhotel best klein. Probeer in zo’n geval op basis van de hotelfoto’s en de hotelbeschrijving meer duidelijkheid te krijgen. Als je het idee hebt dat het hotel aan je verwachtingen zal voldoen, dan zit het meestal wel goed.

Een luxe hotel herken je verder aan de aanwezige faciliteiten. Is er een goed beoordeeld restaurant? Zijn de hotelkamers ruim genoeg? Wat zijn de ontspanningsmogelijkheden? Denk aan een wellnesscentrum, zwembad, fitnessruimte en massage- en beautysalon. Ook een hoog serviceniveau is belangrijk, zoals een 24-uurs receptie, roomservice en was- en strijkservice. Kamerfaciliteiten waarin een luxe hotel zich onderscheidt zijn onder meer een ruime, luxe badkamer, minibar en groot, comfortabel bed met verschillende type kussens.

Tenslotte is de sfeer en uitstraling van het luxe hotel heel bepalend, maar tegelijkertijd is dat ook heel persoonlijk. Luxe hotels zijn vaak gevestigd in een karakteristiek gebouw. Denk aan een oud pand met veel historie. Of juist aan een gebouw van deze tijd met heel moderne architectuur. Je kunt bijvoorbeeld een luxe weekendje weg boeken in een kasteel, landhuis of klooster. Maar ook in een historische herenboerderij of charmant boutique hotel.

Ook kan een bekend gastronomisch restaurant voor jou de doorslag geven, zoals dat van Landhuishotel De Bloemenbeek in Twente met Michelinster. Of het grote wellnesscentrum van het vijfsterren Hotel & Spa Savarin bij Den Haag.

Juist bij een luxe weekendje weg draait het helemaal om jouw wensen. Je kunt beschikken over alle comfort, faciliteiten en service. Aan jou de keus!

Hoteltips – luxe hotels in Nederland

Voor een luxe weekendje weg in Nederland zijn deze hotels echte aanraders!

  • Hotel & Spa Savarin***** (Rijswijk)
  • Hotel Kasteel Doenrade**** (Schinnen)
  • Relais & Chateaux Weeshuis Gouda**** (Gouda)
  • Bilderberg Kasteel Vaalsbroek**** (Vaals)
  • Hotel Villa Ruimzicht**** (Doetinchem)
  • Kasteel Daelenbroeck**** (Herkenbosch)
  • Landgoed Duin & Kruidberg**** (Santpoort-Noord)
  • Landhuishotel De Bloemenbeek**** (De Lutte)

Corona update:

Check voordat je op reis gaat altijd eerst de Rijksoverheid wat de laatste coronamaatregelen zijn. Dan ga je er goed voorbereid op uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.