8 redenen om een platbodemschip te varen

U wilt graag op zeilvakantie in Nederland maar u weet niet met welk soort schip. In dit artikel vertel ik u over platbodemschepen en geef ik u 8 redenen om met een prachtig platbodemschip te gaan varen.

Wat is een platbodemschip?

Een platbodemschip is een schip met een (nagenoeg) platte onderkant. Hierdoor hebben platbodemschepen weinig diepgang en zijn het ideale schepen voor droogvallen. Droogvallen wil zeggen dat ze met laagwater op een zandbank kunnen gaan liggen om hoogwater af te wachten.

Platbodemschepen werden vroeger in Friesland gebruikt voor transport van goederen. De schepen leenden zich uitermate goed voor de ondiepe wateren in Friesland. Tegenwoordig worden de authentieke schepen veel gebruikt voor verhuur en vaartochten.

Redenen om te varen met een platbodemschip

Maar waarom zou u een platbodemschip huren of kopen en hiermee gaan varen? Ik geef u acht redenen waarom:

  1.   Prijs: Platbodemschepen zijn vergeleken met jachten een voordelig keuze.
  2.   Authentiek: Platbodemschepen zijn authentiek met een prachtige uitstraling en mooie vloeiende lijnen.
  3.   Geschikt voor ondiep water: Platbodemschepen zijn zeer geschikt voor ondiepe wateren, maar ook voor het IJsselmeer en/of de Waddenzee.
  4.   Groot vaargebied: Door de unieke eigenschappen van een platbodemschip heb je een groot vaargebied. Je kunt door de lage diepgang buiten de vaargeul treden en op plekken komen waar andere schepen soms niet kunnen komen.
  5.   Stabiliteit: De breedte van het schip zorgt ervoor dat het schip stabiel in het water ligt. Dit vaart erg aangenaam.
  6.   Zeilen: Platbodemschepen zijn geweldige zeilschepen. U kunt erg comfortabel zeilen maar ook voor de sportieve zeiler is een platbodemschip geschikt.
  7.   Gemak: Het zeilen met een platbodemschip is vrij gemakkelijk voor mensen met enige zeilervaring. Voor het eerst varen met een platbodemschip? Begin dan klein.
  8.   Ruimte en comfort: Een platbodemschip biedt vaak veel ruimte in de kuip en is hierdoor zeer  geschikt voor grotere groepen mensen.

Deze redenen maken een platbodemschip een ideaal schip voor uw zeilvakantie in Nederland. Overtuigd van de voordelen van een platbodemschip? Kijk dan eens bij Waterrecreatie Syperda. Hier kunt u mooie platbodemschepen huren met of zonder schipper.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *