Bootvakanties in het buitenland

Stelt u eens voor. De wind in de haren, een lekker zonnetje, kabbelend water onder je. Voor velen klinkt een dagje varen als het ultieme dagje uit op een zonnige dag tijdens de zomervakantie. Maar waarom zou je niet iedere dag van de vakantie doorbrengen op de boot? Een bootvakantieis namelijk helemaal hip en happening. Ook wanneer je niet in het bezit bent van een vaarbewijs of eigen boot.

Non-stop vakantiegevoel

Al rijd je met een auto sneller van bestemming naar bestemming, het voelt eerder als noodzaak om in dit voertuig tijd door te brengen. Bij een bootvakantie is dit anders. De tijd op het water voelt als onderdeel van de vakantie. Lekker op het bovendek in de zon, terwijl je ontspannen geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Dieren, mooie wildernis en exotische planten: het komt allemaal voorbij. Ondertussen vaar je gestaag door naar plaats van bestemming. Zo geniet je optimaal van de reis.

Bootvakantie met kinderen

Dagelijks op de boot zijn betekent genoeg quality time met je reisgenoten. Dit kan met vrienden zijn, maar een bootvakantie kan ook je gezin hechter maken. Gezellig en gezond, want jij en je kinderen bevinden zich het grootste deel van de tijd lekker in de buitenlucht. Geen last van luchtvervuiling van uitlaatgassen, files en je doet de nodige vitamine D op. Ondertussen leren de kinderen heel wat bij over varen, de regels op het water en natuurlijk zien ze dieren die ze normaal niet snel zullen zien.

Toerist op het land in Spanje

24 uur per dag op de boot doorbrengen hoeft natuurlijk niet. De boot kan je stoppen waar je wilt. Stap uit om een leuk klein plaatsje te bezoeken of ga eens lekker ergens lunchen. Een keer niet overnachten op de boot? Slaap een nachtje in een hotel of bed & breakfast om de dag erna weer aan boord van je vaartuig te stappen. Waar je vaart is aan jou. Kies voor bijvoorbeeld een bootvakantie in Spanjeen je zal – naast toeristische plaatsen – genoeg kleine plaatsjes tegenkomen waar je anders nooit naartoe zou gaan. Met een bootvakantie is het namelijk iedere dag weer een verrassing wat je tegenkomt.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.