Hoe ben je goed voorbereid als je gaat varen?

Je hebt besloten: ‘ik ga een boot huren’. Je gaat het water op dus je wil natuurlijk goed voorbereid zijn. Er zijn op het water een aantal dingen waar je aan moet denken, je kan nou eenmaal niet binnen een paar tellen de boot weer uit. Dit zijn vier must-haves als je goed voorbereid het water op wil gaan.

Waterdichte tas

Als je aan het varen bent is de kans groot dat je wat spetters water over je heen krijgt, en dus ook over je tas. Als je belangrijke of kostbare spullen in je tas hebt zitten is het natuurlijk erg vervelend als je tas nat wordt. De meeste tassen zijn namelijk niet waterdicht. Wel waterdicht zijn de tassen van het merk Rains. Dit zijn stijlvolle en praktische tassen die ook nog eens je waardevolle spullen droog houden. Ideaal als je een dagje gaat varen (of gewoon, als het regent).

Extra laagjes kleding

Het maakt niet uit hoe hoog of laag de temperatuur buiten is, als je het water op gaat is het altijd kouder dan wanneer je op het land bent. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je de hele tijd zit te bibberen op de boot. Neem dus een extra trui, jas of sjaal mee zodat je het niet te koud krijgt. Als het echt aan de koude kant is kun je zelfs een thermoskan met bijvoorbeeld thee meenemen om lekker warm te blijven.

Vermaak

Varen op zich is natuurlijk al heel leuk, maar je hebt de kans dat je je gaat vervelen. Zorg daarom dat je je op genoeg manieren kan vermaken terwijl je in het water drijft. Denk bijvoorbeeld aan een boek, muziek of een spelletje. Je kan ook een luisterboek op je smartphone zetten en daarnaar luisteren. Er zijn genoeg dingen te bedenken.

Powerbank

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe lang je van plan bent om te varen, maar als je een lange tijd op het water zit gebruik je je smartphone waarschijnlijk wel veel. Of het nou voor muziek is of navigatie, waarschijnlijk is je batterij na een paar uur wel leeg. Het laatste wat je wil is wel dat je op het water zit zonder smartphone, voor het geval dat je bijvoorbeeld verdwaald of hulp nodig hebt. Zorg daarom voor een powerbank met oplaadkabel zodat je niet zonder een opgeladen telefoon komt te zitten.1 reactie

  1. Wij hebben dit jaar een kanaaltocht gemaakt in Engeland. Je kunt daar zo’n soort rijnaak huren. De extra kleding hadden we hoogstens ’s avonds nodig. Het was ook voor de kinderen een geweldig avontuur. Ze hadden nauwelijks behoefte aan hun eeuwige smartphone. Een vakantie op de boot is een belevenis op zich.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *