Vakantie op het waterDe corona heeft ook gevolgen voor de pleziervaart. Vanaf Hemelvaart worden de meeste bruggen en sluizen weer bediend op zomerregime. Dat betekent dat de recreatievaart er weer gebruik van kan maken. Rijkswaterstaat waarschuwt om ook op het water drukte te vermijden en 1,5 meter afstand te houden. Normaal gaat het vaarseizoen per 1 april open. Het openstellen voorkomt dat er opstoppingen ontstaan van plezierboten die niet verder kunnen. Files op het water moeten juist voorkomen worden vanwege het besmettingsgevaar.

We mogen weer varen zij het met beperkingen. Enkele mooie vaarroutes in Nederland in Friesland, Gelderland, Noord-Brabant en Amsterdam.

Friese meren
Varen op Friese Meren staat bekend om haar geweldige diversiteit en is bijzonder goed geschikt voor vaartochten met de familie en/of vrienden. Door de omvang van de Friese Meren kun je er een hele vakantie rondvaren. Vooral het Slotermeer, Sneekermeer en Tjeukemeer zijn in trek bij toeristen en dagjesmensen. Nationaal Park de Alde Feanen en het Lauwersmeer zijn ook prachtig.

Rivierengebied
Het Nederlands rivierengebied omvat de Maas, Rijn en IJssel. Hier vind je verschillende vaarroutes waarbij je diverse mooie steden aandoet. Op de IJssel vaar je langs de Hanzesteden als Deventer en Zutphen. Op de Neder-Rijn ga je per boot langs historische steden als Arnhem en Wageningen. Ontdek het Rijk van Nijmegen, de Gelderse Poort, De Waarden, de Betuwe, de Bommelerwaard, kortom het Land van Maas en Waal.

Amsterdam
De Amsterdamse grachten zijn een populaire plek om te varen. Amsterdam ziet er vanaf het water een stuk anders uit. Er gelden nog wel coronaregels op het water. Er mogen maximaal twee personen aan boord, inclusief de schipper. Voor huishoudens die willen varen, maken de gemeente en politie een uitzondering.

De Biesbosch
Nationaal park de Biesbosch is misschien wel het mooiste waterrijke natuurgebied van Nederland. De Biesbosch is ook prachtig om te varen. Je kunt op zoek naar strandjes met mooie aanlegplaatsen of gewoon genieten van de rust en de natuur.

Varen is vooral ontspannen. Comfort aan boord maakt het verblijf aan boord prettiger.  Met comfortabele bootstoelen, dekstoelen en teaktafels. Maar ook dek-ventilatoren voor een koel klimaat en koelboxen of koelkasten voor aan boord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.